cow xl Emmen foto

Wij delen graag onze kennis

Wanneer heeft u een nieuwe site nodig?

U start uw eigen bedrijf. Laat een logo ontwerpen en daarna een bijpassende website. Klaar! We merken dat sommige ondernemers er zo over denken en dat is niet zo gek. Een website gaat niet zomaar stuk, dus waarom vervangen?

Gaat een website niet stuk?

Maar klopt het wel? Gaat een website nooit stuk? Niet zoals een hamer die breekt, een auto waarvan de motor stuk loopt, maar uiteindelijk houdt het wel een keer op. Net als de PC of telefoon is uw website gebaseerd op bepaalde technieken en specificaties die actueel waren op het moment van aanschaf. Maar een PC van 5 jaar oud is meestal toch echt wel aan vervanging toe, dat zal niemand verrassen. Ook de website is gebaseerd op techniek en stijl van een bepaalde periode. Uiteindelijk werkt de manier waarop het gemaakt is niet meer volledig of wordt het gevoelig voor bijvoorbeeld hacks. Dat is een moment om in te grijpen.

Stijl en trends

Ook de stijl van vormgeven verandert constant. Vormgeving is modegevoelig en bepaalde effecten die een tijdje als vernieuwend worden gezien, zijn een tijdje later taboe. Voorbeelden zijn kleurverlopen in vakken of schaduwen rond elementen. Toen het nét mogelijk was, liet je daarmee zien dat je modern was en de techniek beheerste. Tegenwoordig is deze stijl ‘ouderwets’. Moet je altijd meegaan in trends? Dat is een vraag die je als ondernemer zelf moet beantwoorden. Wil je een eigentijdse uitstraling en laten zien dat je bedrijf steeds ontwikkeld, dan is het logisch om hier in mee te gaan.

Veranderende inhoud

Als ondernemer denkt u waarschijnlijk na over uw zaak. Welke kant moet het op, ga ik meer of andere diensten leveren of moet ik beter en sneller gevonden worden op internet? De inhoud van de site verandert vaak mee. Er komen pagina’s bij (misschien landingspagina’s voor optimalisatie zoekmachine) of nieuwe diensten. De website is vaak ontworpen voor een bepaalde hoeveelheid informatie en daardoor kan een site rommelig worden als deze qua inhoud blijft groeien.

cursors

Houdbaarheid van een website

Een periode van een jaar of vier rekenen wij als gemiddelde houdbaarheid van een website. Omdat wij actuele techniek gebruiken, kunnen onze websites technisch gezien in principe langer mee, maar het is verstandig niet te wachten tot het ‘stuk’ gaat.

Moet ik een nieuwe website laten maken?

Als middel om klanten te bereiken, wordt het internet steeds belangrijker, waarbij bezoekers via de mobiele telefoon tegenwoordig al de grootste groep vormen. Deze bezoekers moeten overtuigd worden om zaken met uw bedrijf te doen. In vergelijking met de aanschaf van materiaal en reclame is de investering in een website niet zo groot, terwijl het erg belangrijk is. Wanneer de website niet meer goed werkt, niet meer past bij uw bedrijf of de tijd waarin we leven, is het verstandig te vervangen.

Wilt u dat wij u een eerlijk advies geven over uw website? Geen probleem! Neem gewoon eens contact op.

Ervaringen met Cow XL