cow xl Emmen foto

Wij delen graag onze kennis

Wel of geen Wordpress website?

Als je toe bent aan een nieuwe website sta je voor de keuze of je Wordpress als basis wilt gaan gebruiken of toch kiest voor een ander CMS. Er zijn voordelen aan het gebruik van Wordpress, maar zeker ook nadelen. In deze blog hopen we beide kanten te belichten, zodat je een goede, doordachte keuze kunt maken. Daarbij kijk je naar het doel van jouw website.

Een CMS kiezen: ga je voor uitgebreide opties of voor basic en ultralicht?

Wordpress is voor veel bedrijven een aantrekkelijke keuze. Onder andere door de vele mogelijkheden en opties om het systeem uit te breiden met bijvoorbeeld Woocommerce als webshop platform en de (gratis) templates. Toch biedt een CMS op maat in een aantal gevallen flinke voordelen ten opzichte van Wordpress. Bij Cow XL ontwikkelden we een super basic en ultralicht CMS, waardoor de gebruikerservaring optimaal is als je slechts deze basis functionaliteit nodig hebt. Het systeem heeft weliswaar minder uitgebreide mogelijkheden om pagina’s uitgebreid in te delen en op te maken, maar is daardoor ook erg gemakkelijk en snel in gebruik. De websites met dit CMS zijn bovendien veel sneller, waardoor de bezoeker minder snel afhaakt (lagere bounce rate) en je meer kans hebt op conversies, zoals contactaanvragen.

De voordelen van een basic maatwerk CMS op een rij:

  • Snelle laadtijd, dus prettig voor je bezoeker en voor jezelf bij het bijwerken
  • Nauwelijks updates nodig en geen/nauwelijks hackpogingen
  • Inhoud makkelijk aan te passen, doordat er minder functies zijn
  • De ontwikkelaar kan het CMS aanpassen aan jouw specifieke behoefte

De voordelen van een WordPress website

Wanneer je juist gebruik wilt maken van uitgebreide paginaopmaakmogelijkheden, een webwinkel of andere speciale functionaliteit, dan kun je beter voor een CMS kiezen, zoals Wordpress. Enkele belangrijke voordelen van Wordpress zijn:

wordpress

WordPress is gratis, maar wordt wel dagelijks doorontwikkeld

Eén van de meest opvallende voordelen van WordPress is dat de software gratis is. Daarnaast wordt het CMS dagelijks doorontwikkeld en verbeterd. Achter de ontwikkeling, verbetering en het onderhoud van de software schuilt een grote community van programmeurs, gebruikers en liefhebbers. Daardoor ontwikkelt WordPress zich sneller dan andere software. Door deze community is ook de online-informatievoorziening over het systeem enorm, je kunt werkelijk alles vinden.

Uitgebreide mogelijkheden

WordPress heeft veel mogelijkheden. Je kunt er (uitgebreide) zakelijke websites mee maken, maar ook een goedwerkende webshop met de Woocommerce uitbreiding. Zowel met een maatwerk CMS, als met Wordpress, is het mogelijk naderhand functies toe te voegen, alleen is dit met Wordpress relatief voordeliger, omdat de uitbreiding veelal door middel van plug-ins toe te voegen is. Nadeel is dat de site trager wordt naarmate er meer plugins worden toegevoegd. Bij een maatwerk CMS kan het uitbreiden van de functionaliteit langer duren en kostbaarder zijn.

De nadelen van een WordPress website

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan WordPress. De populariteit zorgt ervoor dat ook hackers zich erop zijn gaan richten. Daarom moet je website (zowel de core als de plugins) altijd up-to-date zijn en kost het onderhoud extra tijd. Ook verlopen updates niet altijd vlekkeloos en kan de site in extreme gevallen zelfs offline gaan. Het is daarom verstandig om een Wordpress-expert achter de hand te hebben.

Veel mogelijkheden: niet altijd een voordeel

Een ander nadeel zit in de uitgebreide mogelijkheden: gebruik je veel plugins, dan kan de website trager worden. Dit is niet prettig voor je bezoekers, maar kan ook nadelig zijn voor je positie in de zoekresultaten en het aantal conversies. De talloze mogelijkheden zorgen er ook voor dat leren werken met WordPress meer tijd vergt en overweldigend kan zijn. Daarnaast geven sommige plugins problemen wanneer ze in combinatie met andere plugins worden gebruikt. Hierdoor kan het gebeuren dat een website niet meer optimaal functioneert.

width=500

Conclusie wel of geen Wordpress?

Wil je een simpele, informatieve website, die makkelijk is bij te werken? Dan is een licht en zeer snel basis CMS een goede keuze. Hiermee kun je vlot aan het werk en pas je op een eenvoudige manier zelf de inhoud van je website aan. Heb je uitgebreide opmaakmogelijkheden per pagina nodig of uitgebreide mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een webshop? Dan raden wij aan om voor Wordpress te kiezen. Vind je het ook na het lezen van deze blog moeilijk om deze keuze te maken? Wij geven je kosteloos een advies!

Kennis maken ZONDER verkoopintentie?
Zullen we gewoon eens vrijblijvend (telefonisch) kennis maken?
Of bel/WhatsApp: 0591-245566

Ervaringen met Cow XL

Meer reviews lezen

Enkele opgeleverde projecten

Menges & De Vries - website
Menges & De Vries - website
Een professioneel adres voor je auto waar je gemakkelijk binnen kunt lopen. Dat is allround autoservice Menges & De Vries in Emmen. De combinatie van de “doe maar normaal” mentaliteit en hoge kwaliteit werkt én is uniek in de autowereld. Wij ontwerpen vele reclame uitingen en verzorgen de website voor Menges & De Vries.
Rietdekker Aasman - website
Rietdekker Aasman - website
In Drenthe zijn vooral in de kleinere plaatsen nog veel boerderijen en huizen met rieten daken. Het plaatsen van het riet moet vakkundig gebeuren en daarvoor kunt u terecht bij Aasman in Zwinderen. Wij hebben voor Aasman de website en diverse drukwerk ontworpen en geleverd.
Bernd Schulte - folder
Bernd Schulte - folder
Voor Bernd Schulte Hoveniers- & Bestratingsbedrijf hebben we onder ander de website mogen bouwen maar ook deze mooie A5 formaat folder op mooi glanzend papier onworpen en geleverd.
AGA Gordijnenatelier - website
AGA Gordijnenatelier - website
Een familiebedrijf met kwaliteit hoog in het vaandel! Dat is AGA in Klazienaveen. Voor AGA werken we al vele jaren en hebben we een ander andere de laatste twee websites gebouwd!  

Waarom Cow XL?

  • Betrouwbaar
  • 10 jaar ervaring
  • Eerlijke tarieven
  • Garantie en service
Vraag het gerust aan onze klanten!
Vrijblijvend een offerte ontvangen of kennis maken?
Of bel/WhatsApp: 0591-245566

Alvast een kijkje nemen?

Bekijk de video voor een impressie.