Wat te doen met Social Media

Geplaatst op: 22 Maart 2012 | 4101 views

Steeds meer klanten vragen ons om advies. "Moet ik nou ook iets met social media?". Een simpel antwoord is er niet en we zitten wellicht ook nog steeds in een soort van overgangsfase waarin de online presentatie van een onderneming opnieuw wordt vormgegeven. Sommige bedrijven geven zich helemaal over aan social media en verwijzen in reclames zelfs naar Facebook en Twitter in plaats van de eigen bedrijfswebsite.

Denk aan uw doelgroep maar ook aan zoekmachine optimalisatie

Wij denken dat veel afhankelijk is van doelgroep die bereikt moet worden. Is die aanwezig op social media? Dan kan het goed zijn om ook Twitter, Facebook of Google+ in te zetten als medium. Een ander argument is de populariteit in zoekmachine Google. Bekend is dat links die gepost worden in Twitter berichten zeer snel worden gevolgd door de spiders van Google waardoor uw nieuws sneller zichtbaar wordt. Ook gaan geruchten dat ge-twitterde en ge-like-de pagina's kunnen rekenen op een hogere waardering van de zoekmachine. Een nieuw stukje zoekmachine optimalisatie dus.

Social Media

Foto's van uw kinderen Twitteren op uw bedrijfsaccount?

Nadat de keuze is gemaakt of en welke social media u wilt inzetten is het de vraag wat u via deze media de wereld instuurt. Het is verstandig om hier goed bij na te denken. Voor een groot bedrijf is het vreemd als er persoonlijke berichten voorbij komen, maar voor een ZZP-er is het helemaal niet zo raar om een foto van de kinderen te twitteren. De grenzen bepaald u zelf en moeten aansluiten bij uw manier van zaken doen. Aangeraden wordt om regelmatig berichten te verzenden die informatie bevat waar de volgers iets aan hebben. Bruikbare tips bijvoorbeeld. Af te raden is om social media alleen te gebruiken voor reclame.

Wij denken dat de combinatie met uw bedrijfswebsite belangrijk is. Plaats een nieuwsbericht op uw website en Twitter vervolgens een kort intro met link naar uw website! Laat lezer het bericht vervolgens delen via de social media knoppen op uw site!

Social Media Mobile

Interactie met uw volgers

Social media zijn tweerichting verkeer. U kunt uiteraard uw berichten versturen en uw volgers zien de berichten in hun tijdlijn, maar u kunt ook reageren op berichten van anderen. En anderen op u! Ook negatieve berichten zijn mogelijk. U heeft hierover geen enkele controle, dus is een dialoog vaak het beste. Laat de meelezers zien dat u uw goede wil toont.

Linked In

Buiten Facebook, Google+ en Twitter is er een buitenbeentje en dat is Linked In. Wat ons betreft zou iedereen die zakelijk of professioneel bezig is hierop te vinden moeten zijn. U kunt uw persoonlijke profiel plaatsen en gemakkelijk uw (zakelijke) netwerk creëren door uw relaties te benoemen. Ook is het gemakkelijk uw netwerk verder uit te breiden en te zoeken naar wederzijdse contacten.

Wilt u meer weten over social media of wilt u uw Twitter of Facebook pagina voorzien van een layout in uw huisstijl? Of social media integreren in uw website? Neem dan gerust contact met ons op.

Naar het weblog archief