Updates en Analytics!

Geplaatst op: 14 Oktober 2011 | 3579 views

En toen had u een website. Klaar? In de praktijk merken we dat helaas weleens. Een klant laat een nieuwe site bouwen, is enthousiast over het webdesign en vind het fijn om met ons eigen beheersysteem de site altijd bij te kunnen houden.

Helaas blijft het daar vaak bij. Het bijwerken van de site gebeurd in veel gevallen te weinig om bezoekers (en Google) regelmatig nieuwe inhoud te bieden. Een van de redenen hiervan ligt volgens ons in een gebrek aan betrokkenheid met de website; men ziet te weinig gebeuren met de site.

Last update

Dat kan anders. Door gebruik te maken van middelen die gratis voorhanden zijn zelfs! Wij maken zelf vanaf het begin gebruik van Google Analytics en raden onze klanten tegenwoordig actief aan dit ook te doen.

Google Analytics is de bezoekersteller waar sommige klanten ons om vragen, maar het is nog veel meer! Het gratis programma geeft inzicht in alles wat met uw website te maken heeft. Niet alleen aantallen bezoekers maar ook waar de bezoekers vandaan komen (vanaf welke sites) en welke zoekwoorden bij Google zijn gebruikt. Door gebruik te maken van Analytics gaat de site leven. Als eigenaar weet je welke pagina's bekeken worden en welke termen belangrijk zijn. Ook veranderingen in de site zijn ineens meetbaar geworden!

Google Analytics logo

Zien wat er met de site gebeurd is razend interessant en leid tot meer updates en verbeteringen. U ziet immers dat uw nieuwsberichten en andere wijzigingen elke dag worden gelezen. Wellicht weten nieuwe klanten u te vinden doordat zij bij een zoekmachine iets typten waarbij een artikel op uw website in de resultaten verscheen! Ook dit is na te gaan met Analytics.

Google Analytics

Google Analytics is gratis te gebruiken, een kwasties van aanmelden en zorgen dat er een stukje code in de website wordt geplaatst. Wij helpen natuurlijk graag met de implementatie van Google Analytics en met de eerste kennismaking.

Meer informatie vind je op de Analytics website en op Twitter vindt je tips op het zakelijke Twitter account van Google.

Naar het weblog archief