Een goede domeinnaam zoeken

Geplaatst op: 3 Juni 2011 | 3246 views

Het zoeken van een geschikte domeinnaam (internetadres) kan een lastige opgave zijn. Om te helpen bij het nemen van een goede beslissing bij het kiezen van de domeinnaam bieden we aan om onze klanten hierbij te begeleiden of hier zelfs een klein onderzoek naar te doen. Uiteraard is het ook goed om zelf iets te weten van de mogelijkheden die er zijn bij het vinden van een goede domeinnaam, hiermee valt namelijk soms veel te winnen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Bedrijfsnaam als domeinnaam

Voor veel websites is de bedrijfsnaam natuurlijk de eerste keuze, bijvoorbeeld in ons geval is www.cowxl.nl de meest logische keuze. Hier stopt het zoeken naar een goede domeinnaam echter niet. Het is namelijk geen probleem om meerdere domeinnamen naar dezelfde website te laten verwijzen. Verstandig is het daarom om na te denken over andere domeinnamen die meerwaarde hebben.

Zoeken naar extra domeinnamen

Die meerwaarde kan zitten in tenminste twee dingen. De eerste is dat het een handige of leuke naam is die een bezoeker makkelijk onthoud of bijvoorbeeld een naam die gelinkt is aan de producten of diensten die worden aangeboden. Ook kan het een internetadres zijn die logisch is voor hetgeen men zoekt en direct in de adresbalk intypt. In deze categorie hebben wij klanten die zijn te vinden via domeinnamen als www.digitaalscheiden.nl (website van Blankestijn en Oortman advocaten) en www.ultralightvliegtuig.nl voor het bedrijf Pipistrel Netherlands dat ultralight vliegtuigen verkoopt. Vooral webshops en bedrijven die producten of diensten aanbieden die veel worden gezocht via zoekmachines kunnen er goed aan doen om een domeinnaam of zelfs een bedrijfsnaam te kiezen die een belangrijk trefwoord bevat waardoor meer bezoekers de site gemakkelijk weten te vinden. Denk aan vliegtickets.nl. Wij voeren regelmatig onderzoek uit naar zoekwoorden en kunnen hierdoor ook adviseren op het gebied van een domeinnaam.

Zorg dat bezoekers ook met een typfout bij u terechtkomen

Een andere reden om extra domeinnamen te registreren kan zijn om te voorkomen dat een ander (een concurrent) deze registreert of voor het geval een mogelijke bezoeker zich vergist in bijvoorbeeld de extensie (.com, .nl enz.). Zo hebben wij naast www.cowxl.nl ook www.cowxl.com, www.cow-xl.nl en www.cow-xl.com gelinkt naar dezelfde website. Hierdoor komen bezoekers die zich vergissen in veel gevallen tóch direct op onze website én is het bovendien niet mogelijk dat een concurrent (of lolbroek) een van de domeinamen registreert waarop onze mogelijke klanten ons proberen te vinden. In het ergste geval zou een mogelijke klant die een website wil laten maken door Cow XL bij een ander webdesign bedrijf uitkomen.

Is uw domeinnaam nog vrij?

In de meeste gevallen geldt "wie het eerst komt, het eerst maalt" met domeinnamen. Als de naam die u in gedachten had al is vast gelegd kan het lastig zijn deze alsnog over te nemen van een ander. Controleren of een .nl domeinnaam nog vrij is doet u op www.sidn.nl waar eventueel ook extra info over alle .nl domeinnamen te vinden is.

Registreer liever een domein extra

De kosten van een extra domeinnaam zijn voor elke ondernemer te overzien en wij raden onze klanten dan ook dikwijls aan om domeinnamen die enigszins interessant zijn gewoon te registreren. Wilt u onze menig weten over een domeinnaam die u in gedachten heeft? Neem dan gerust contact met ons op.

Naar het weblog archief